Category
Φαγητο
About This Project

Γαρίδες σωτέ με Holy Ginger, κρέμα από αχλάδι & πατάτα

 

Συνταγή: Σεφ Χάρης Μπονάνος

 

Συστατικά (2 μερίδες):

  • • 6 γαρίδες Νο 3
  • 4 αχλάδια μεσαίου μεγέθους
  • 1 πατάτα
  • Σχοινόπρασο
  • κρέμα γάλακτος 300 ml
  • μαϊντανό
  • κρεμμύδι ξερό μισό
  • 1 lemon gras
  • holly ginger 100 ml
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • τσίπουρο
  • γλυκιά πάπρικα
  • ελαιόλαδο
  • σκόρδο
  • βούτυρο

 

Οδηγίες:

Ιδρώνουμε (σε πολύ χαμηλή φωτιά) τα αχλάδια και την πατάτα με λίγο ελαιόλαδο σε ένα γουόκ. Ρίχνουμε το κρεμμύδι το σκόρδο και σβήνουμε με ζωμό. Προσθέτουμε κρέμα μέχρι να καλυφθεί το μείγμα μας και τα 100 ml από το Holy Ginger. Αφήνουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν σωστά, διορθώνουμε τα καρυκεύματα κ περνάμε το μείγμα στο μπλέντερ με τα ανάλογα υγρά του. μόλις είναι στην υφή που θέλουμε δένουμε με αγελαδινό βούτυρο και μυρωδικά.(μαϊντανό ,βασιλικό ) Περνάμε την κρέμα από σίτα. Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε τις γαρίδες (ξεπαγωμένες) για περίπου 20 δευτερόλεπτα από την κάθε μεριά. Προσθέτουμε αλάτι ,πιπέρι και γλυκιά πάπρικα!

Μετάβαση στο περιεχόμενο