Συνταγή: Αγγελική Παπαδοπούλου
Συστατικά:
Για τα μελομακάρονα:
Για το σιρόπι:
Για το σερβίρισμα:
Οδηγίες:
Σε μεγάλη λεκάνη ανακατεύουμε πολύ καλά τα υγρά υλικά της ζύμης με τη ζάχαρη, τα μπαχαρικά και το ξύσμα. Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι με τη σόδα και το baking powder μέχρι να πάρουμε μια ζύμη που να μπορεί να πλάθεται στα χέρια και να είναι αρκετά αφράτη. Πλάθουμε μικρές μπουκίτσες μελομακάρονα και τα απλώνουμε σε λαμαρίνες με λαδόκολλα. Ψήνουμε στους 170° C για 25 περίπου λεπτά ανάλογα με το φούρνο (να ψηθούν καλά χωρίς να καούν) και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Βράζουμε καλά όλα τα υλικά για το σιρόπι για 10 τουλάχιστον λεπτά. Βουτάμε τα μελομακάρονα κρύα στο ζεστό σιρόπι και τα απλώνουμε απευθείας σε πιατέλα. Πασπαλίζουμε κάθε στρώση με θρυμματισμένα καρύδια.