Category
Φαγητο
About This Project

Μελομακάρονα με Holy Ginger

 

Συνταγή: Αγγελική Παπαδοπούλου

 

Συστατικά:

Για τα μελομακάρονα:

  • • 1 φλιτζάνι Holy Ginger
  • 1 φλιτζάνι χυμό πορτοκάλι
  • 2 φλιτζάνια ελαιόλαδο
  • ½ φλιτζάνι ζάχαρη μαύρη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
  • 2 κουταλάκια baking powder
  • Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα τριμμένη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλα τριμμένα
  • ½ κουταλάκι μοσχοκάρυδο σε σκόνη
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις ή σκληρό ή μισό μισό όσο πάρει (συνήθως παίρνει λιγότερο από ένα κιλό

Για το σιρόπι:

  • 2 φλιτζάνια νερό
  • 2 φλιτζάνια Holy Ginger
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη κρυσταλλική ή καστανή
  • 2 φλιτζάνια μέλι

Για το σερβίρισμα:

  • Θρυμματισμένα καρύδια

 

Οδηγίες:

Σε μεγάλη λεκάνη ανακατεύουμε πολύ καλά τα υγρά υλικά της ζύμης με τη ζάχαρη, τα μπαχαρικά και το ξύσμα. Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι με τη σόδα και το baking powder μέχρι να πάρουμε μια ζύμη που να μπορεί να πλάθεται στα χέρια και να είναι αρκετά αφράτη. Πλάθουμε μικρές μπουκίτσες μελομακάρονα και τα απλώνουμε σε λαμαρίνες με λαδόκολλα. Ψήνουμε στους 170° C για 25 περίπου λεπτά ανάλογα με το φούρνο (να ψηθούν καλά χωρίς να καούν) και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Βράζουμε καλά όλα τα υλικά για το σιρόπι για 10 τουλάχιστον λεπτά. Βουτάμε τα μελομακάρονα κρύα στο ζεστό σιρόπι και τα απλώνουμε απευθείας σε πιατέλα. Πασπαλίζουμε κάθε στρώση με θρυμματισμένα καρύδια.

Μετάβαση στο περιεχόμενο